sizce en güzel doğal güzellik nerede

21 Mayıs 2018 Pazartesi

İZMİRİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ BERABER GEZELİM GÖRELİM

Arkadaşlar size bu yayınıma da elimden geldiği kadar izmir'in doğal güzelliklerini ve o güzelim denizinin güzelliklerini anlatacağım o zaman şimdi yayınımızda neler  var onlara göz atalım

Allianoi Antik Kenti

30 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Allianoi Antik Kenti, zengin bir kalıntıya sahiptir. Prehistorik, Hellenistik, Roma ve Bizans dönemlerinde sürekli yerleşim alanı olarak kullanılması günümüzdeki kalıntıların birçok dönemden bilgi vermesini sağlar. İzmir’in Bergama ilçesinde bulunan kentin en önemli özelliği termal bölgede bulunmuş olmasıdır. Üç katlı ılıca ve ılıcadaki mozaikler en dikkat çeken kalıntılar arasında.

Çeşme ılıcaları


Yerli ve yabancı turistlerin tatil için tercih ettiği bölgelerden biridir Çeşme. Birbirinden güzel plajlarıyla, tarihi mekanlarıyla ve bir de ılıcalarıyla meşurdur.
Çeşme ılıcaları yakınında konaklayabileceğiniz oteller bulunmaktadır. Çeşme ılıcaları çevresinde bulunan oteller genellikle butik otel, lüks otel ve pansiyon kategorisinde yer alır. Her şey dahil, yarım pansiyon veya oda kahvaltı hizmeti veren otellerden dilediğinizi tercih edebilirsiniz.


Atatürk Müzesi


İzmir 1. Kordon (Atatürk Caddesi) üzerindedir ve 1875-1880 yıllarında halı tüccarı Takfor tarafından ev olarak yaptırılmıştır. 9 Eylül 1922'de sahibi tarafından terk edilmiş ve hazinenin mülkiyetine geçirilmiştir. İzmir'e giren Türk ordusu burasını karargah olarak kullanmıştır. 17 Şubat 1923'te İzmir İktisat Kongresi toplandığında Atatürk şahsi çalışmalarını burada yürütmüştür. Kongre bitiminde karargah bu binadan taşınmış ve hazine binayı Naim Beye otel olarak kullanmak üzere kiralamıştır. 16 Haziran 1926'da İzmir'e gelen Atatürk, İsmet Paşa ile birlikte Naim Palas'ta kalmıştır. 13 Ekim 1926'da bina İzmir Belediyesi tarafından satın alınmış ve bazı yeni eşyalar da konularak Atatürk'e hediye edilmiştir. Atatürk 1930-1934 yılları arasında İzmir'e her gelişinde hep bu evde kalmıştır. 10 Kasım 1938'de Atatürk'ün vefatı üzerine, ev kız kardeşi Makbule Baysan'a veraset yoluyla intikal etmiştir. 25 Eylül 1940'ta İzmir Belediyesi binayı müze yapmak üzere istimlak etmiştir. Atatürk'ün İzmir'e gelişinin 19. yılına rastlayan 11 Eylül 1941 tarihinde müze törenle halka açılmıştır. 5 Ekim 1962 tarihinden itibaren müze "Atatürk İl Halk Kütüphanesi ve İzmir Şehri Atatürk Müzesi" adını almıştır. 28 Aralık 1972'de Başbakanlık Kültür Müsteşarlığının 12088 sayılı yazıları ile binanın mülkiyeti İzmir Arkeoloji Müzesi'ne verilmiştir. Restore ve tanzim edilerek 29 Ekim 1978'de törenle "Atatürk ve Etnografya Müzesi" olarak ziyarete açılmıştır. Müzedeki etnograf eserler 13 Mayıs 1988'de açılan yeni Etnografya Müzesi'ne taşındıktan sonra müzenin adı "Atatürk Müzesi" olmuştur.

Bina Osmanlı ve Levanten mimarisi karışımından meydana gelen Neoklasik tarzda bir yapıdır. Bodrum, zemin, 1. kat ve çatı katından oluşmaktadır. Dikdörtgen planlı arka cephesi revaklı, avlulu 852 m²lik bir alanı kaplayan kârgir bir yapıdır. Ön cephede 1. katta cumbası vardır.
Tüm zemin kat tabanı büyük boy mermer plakalarla döşelidir. Salonda yerde 34,5 m²lik Uşak halısı, sağ ve sol nişlerde mermer heykeller, büyük kristal ayna ve Atatürk büstü vardır. Sağ ve soldaki odada ve küçük salonda 19. yüzyıl stili nefis şömineler vardır. Birinci kata çıkan merdivenlerin başında aplik görevi yapan 2 adet tunç şövalye heykelciği vardır. Merdiven sahanlığında büyük Atatürk portresi asılıdır.
1. katta Atatürk'ün kullanım odaları bulunmaktadır. Bunlar: Toplantı salonu, çalışma odası, yatak odası, misafir odası, berber odası, muhafız odası, bekleme-kabul odası, kütüphane, yemek odası ve banyodur. Toplantı salonunda ortada yeşil çuhalı rulet masası ve etrafında 12 adet Cosmos marka sandalye yer almaktadır. Salon duvarlarına dayalı 10 adet küçük boy maun sandalyelerin aralıklarındaki çini plakalar üzerinde Shakaspeare'nin eserlerinden kimi sahneler canlandırılmıştır. Yatak odasında maun karyola, 2 komodin, 2 kadife koltuk, 1 kanepe, 1 şezlong, 1 markiz, 3 dolap vardır. Yatak odaları günün modasına göre döşenmiştir. Kütüphanede Fransızca bir ansiklopedi bulunmaktadır. Çalışma odasında meşe kaplama çalışma masası ve onun üzerinde Atatürk'ün kullandığı yazı takımı vardır. Odalar bronz dolama heykeller, vazolar ve yağlı boya tablolarla süslenmiştir. Yerde Isparta ve Uşak halıları serilidir.

Celsus Kütüphanesi


Efes UNESCO Dünya Miras Listesinde. Celsus Kütüphanesi. Celsus Kütüphanesi, İzmir, Selçuk’a bağlı Efes’te bulunan bir kütüphane kalıntısı. Roma döneminde 110-135 yılları arasında inşa edilen kütüphane iki katlıdır. Zamanında 14.000 kadar kitaba evsahipliği yaptığı düşünülmektedir.

Ekmeksiz Plajı


Kuşadası karayolunun 66’ncı kilometresinde Sığacık Limanı’nda bulunan Ekmeksiz Plajı, denize girip yaz aylarının tadını çıkarabileceğiniz ve aynı zamanda harika bir dinlenme yeridir.
Mavi gökyüzünün ve yeşil doğanın tam ortasında bulunur Ekmeksiz Plajı Seferihisar ve berrak suyunda yılınızın tüm yorgunluğunu almaya hazır. Seferihisar'ın şirin yerinde birçok otel ve pansiyon bulunuyor ve hepsi bütçenize uygun ve harika bir tatil yapmanız için sizleri bekliyor.

Pasaport Vapur İskelesi

İzmir’in en eski gümrük binalarından biri olan Pasaport Vapur İskelesi, bugün körfez içi yolcu taşımacılığında kullanılıyor. Karşıyaka, Al-sancak, Konak, Göz tepe, Bostanlı yönlerine vapur seferlerinin yapıldığı iskele aynı zamanda kentin en iyi gün batımının izlendiği yerlerden birisi.

İzmir Kordon Boyu

İzmir kordon boyu denildiği zaman akla ilk gelen şey bir kenarda masmavi deniz ve bir kenarda çeşitli şirin kaffeler olmaktadır. Gerek aileniz ile gerekse arkadaşlarınız ile akşam üzeri bir kahve için kordonda buluşabilir ve son derece hoş bir deniz manzarasına karşı kahvelerimizi yudumlayabilirsiniz.

Konak Meydanı

İlçede bulunan Konak Meydanı yakınındaki otellerin birinde rezervasyon yaptırarak tatilinize ilk adımı atabilirsiniz. Meydan, merkezde bulunması sebebiyle hem ulaşımınızı kolaylaştıracak hem de kendi içinde barındığı güzellikleri rahatlıkla sunacak sizlere.


KAYNAK:https://www.gezilesiyer.com/izmire-yolunuz-duserse-gezilecek-20-yer.html

4 yorum: